fredag 28. mai 2010

Oppdatering fra Florida :-)

Vi er visst ganske treige på oppdatering... Mulig dere lurer på om vi har "stukket av" ;-) Vi har ikke det, men det er litt mer tiltak å sette seg med maskinen og skrive om kveldene enn før. Mye, og mange som krever sitt. Dagene blir også lange her, spesielt de dagene vi er på tur.

For å rekapitulere litt, så kan vi gå tilbake til den 19. mai. Da tilbragte vi vår første hele dag ved fellesområdet her i Paradise Palms. Det var på det tidspunktet svært lite folk her, det har ankommet noen flere siden - spesielt dansker. I alle fall var vi ganske mutters alene i bassenget, noe bildene skulle vise... Midt under oppholdet vårt her, har fasilitetene kommet under nytt "management", og plutselig en dag begynte en skokk meksikansk utseende og -låtende mennesker å plante blomster, palmer og busker, og rullet ut nytt gressteppe der det tidligere hadde manglet. Virker som det pumpes nye penger inn i prosjektet her. Dette har hatt den heldige bieffekt at ting er kommet mer på stell her, og til og med tiki-baren ved bassenget er åpnet og fast bemannet...

Torsdag 20. mai dukket en kollega av Sveinung opp sammen med en kompis fra hjemtraktene i Namsos. De er på en maratontur gjennom USA - med motorsykler. De Harley Davidson-ridende globetrotterne startet i New York den 14/5, har kjørt til Key West lengst sørvest i Florida, og var innom her en overnatting på vei nord- og vestover igjen. I skrivende stund formodes de å være i nærheten av destinasjonen som er Los Angeles, hvor de skal reise til Norge fra den 1. juni. Vi har ikke hørt fra dem siden de dro herfra, men intet nytt er nok godt nytt. De skulle innom både New Orleans i Louisiana, Texas, New Mexico, Arizona og Las Vegas, Nevada før ankomst LA, California. Her hos oss fikk de en etterlengtet dusj, stell av solbrente lemmer og en natts søvn før ferden gikk videre. Er visst ikke bare, bare å kjøre sykkel i 40 graders varme, eksponert for insekter, regn og andre naturelementer. Selvsagt forløp ikke besøket deres uten at vertene fikk en liten prøvekjøring av ekte Harley... ;-)

Fredag 21. mai ble en skikkelig handledag. Da dro vi til Florida Mall, et aldeles enormt kjøpesenter utenfor Orlando. Kom oss nesten ikke derfra, men fikk i alle fall "gjort unna" Old Navy (klær), Victoria´s Secret (eh... klær) og Toys R Us/Babies R Us som er kles-, leketøys- og barneutstyrsbutikker.

Siden sist har vi vært i to nye Disney-parker; Magic Kingdom og Animal Kingdom. Søndag 23. mai på morgenen dro vi avgårde til Magic Kingdom - den vi vel opprinnelig kaller Disney World. Der er det mye å gjøre for de minste. Mikke, Minni, Ole Brumm, Peter Pan, Snøhvit, Tornerose og mange andre prinser og prinsesser. Det var nesten grusomt varmt den dagen og det var enormt med folk i parken. Likevel synes jeg alt "går unna" helt uten problemer. Frakting av folk fra parkeringsplassene og til parken, gå gjennom alt som heter bager og vesker (sikkerhetskontroll også der), gjennom inngangsporten med alle - alt går kjapt og greit.

Kristian var med på 3D-kino med Donald og mange andre figurer. Det var litt høy lyd, men virket som han satt godt i fanget mitt. Han hadde egne 3D-briller på seg, og da vi "fikk slengt" et piano og ei fløyte ut blant oss bråsnudde han og hang seg om halsen på meg. Han kikket såvidt mot lerretet noen ganger, men for det meste gjemte han seg ;-) hehe... I tillegg hadde denne filmen "billige" vann- og lufteffekter slik at man skulle oppleve det som om man satt "inni" filmen...

Vi var også på seiltur gjennom Hundremeterskogen i ei diger honningkrukke og Kristian og pappa var med på Dumbo sin karusell, hvor de fløy i/på en elefant ;-)

Litt er der for de største også. I Frontierland, Magic Kingdom passet Aleksander på Kristian, mens jeg og Sveinung tok en berg-og-dal-bane. Aleksander tok den aleina etterpå. Når vi bruker "Fast Pass", som vi plukker opp ved de mest populære attraksjonene, unngår vi køen ved å komme tilbake på et gitt tidspunkt. Av disse får vi bare ett om gangen, pr person. Når ett "Fast Pass" er brukt, så kan man plukke et nytt. Sveinung: "Det fungerer omtrent som en frisørtime; man kan droppe innom (og stå i lang kø!) eller få en time senere på dagen..."

Jeg og Aleksander tok en innendørs berg-og-dal-bane som heter Space Mountain i lag. Vi satt i en liten rakett etter hverandre og suste gjennom rommet, liksom. Var mørkt og svart og stjerner rundt oss. Og vi ante ikke hvilken vei det bar. Kjempeartig! Tror Aleksander har fått noen adrenalinkick i løpet av disse dagene ;-)


Mandag 24. mai holdt vi oss i ro "hjemme" og badet for det meste i splash-bassenget vårt, og kjølte ned etter en lang Disney-dag, men dagen etter var på´n igjen med en lang, het dag i Animal Kingdom.


Fortsettelse og bilder følger! Nå er det kveld her i Florida ;-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Flott å høre fra dere som har eventyrferie. I skrivende stund er ikke bilder kommet, men går ut fra at dette er på plass når vi kommer hjem fra Riga.
Kos dåkker fortsatt og nyt ferien i fulle drag.
Klemmer til dere alle fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Høres ut som om dere har det topp, og at alle koser seg! Venter spent på bilder! Sommeren har ikke helt kommet her, men den skal vissnok komme til uka, håper det beste, --men det er i alle fall blitt helt grønt! Klemmer til dere fra oss på Levanger

Aimee sa...

Jippi! Nå ble jeg glad... Så godt å høre at dere har det så bra, og at dere får opplevd så utrolig mye! Vi fikk vite i dag at Eirik får ei lillesøster i oktober. :) Det synes han, og vi, er kjempe koselig. :) Gleder oss til å se bilder og høre mer om turen. Kos dere videre!